Davy Van Nieuwenborgh

Lid sinds:
wanneer gestart met lopen? 


verjaardag:


Hobby' s:
Info: 

lente 2015 – als was ik getuige van de oorsprong, ik wilde toen nog ni mee instappen, nog in volle overtuiging dat ik wereldkampioen bij de amateurwielrenners ging worden (net niet gelukt)


azzek een maand of 10 was peis ek…


13 juli (bouwjaar 1982)


- Triatlon; dus zowel lopen, fietsen als zwemmen .

- Lezen

- 2 meisjes groot brengen

- Keepertrainer bij Eendracht Mazenzele Opwijk


Davy

Aant

Datum

Event

Tijd

Commentaar

1

26/04/2015

Marathon Antwerpen

3h27'16"

De eerste en heel amateuristisch aangepakt, een beperkte training (2 x per week) toch een leuke eindtijd. Maar wel met serieus verval, ik kwam al na 1u35 halfweg door…

2

30/05/2015

Marathon Luxemburg

3h40'57"

Een maand na Antwerpen nam ik me voor om verstandiger te lopen en mijn hartslag nauwlettend in het oog te houden. De nog steeds karige trainingsarbeid zorgde er op die manier voor dat mijn eindtijd nog een pak trager was. Maar ik was na de marathon wel in staat om met de collega-Speedy’s nog een stapje te zetten in het Luxembugse nachtleven.  (zie finishfoto)

3

27/09/2015

Marathon Berlijn

2h57'48"

De eerste keer met een deftige voorbereiding, een strak schema met een – op dat moment – onbereikbare eindtijd van 3u. 6 op 7 lopen, soms op de meest onmogelijke tijsdstippen maar samen met andere Speedy’s niet onmogelijk en zelfs geen opdracht maar een voorrecht. De anders Bourgondische Speedy’s lieten de Duvels, Orvals en gin-tonics achterwege en grepen naar Gerol- of Tönisteiners… Onderweg nog enkele kleinere wedstrijden meegepikt als voorbereiding met als uitschieter een 7e plaats in de Chicken Run te Merdert waar de 10km op een zwaar en nat parcours in 38:35 werd afgelegd. De prognoses waren positief, maar de Muur (!) van 3u slopen, leek zelfs in Berlijn nog net te hoog gegrepen. Maar alles verliep perfect, quasi geen verval (halve marathon in 1:27;47), geen vermoeidheid en doordachte bevoorrading brachten mij naar een onverhoopte eindtijd. Toch was het hoogtepunt niet de finish… wel het Speedy gevoel om samen een mooi avontuur te beleven, om dan met een valies vol herinneringen met iedereen het vliegtuig te nemen (nou ja, bijna iedereen) naar huis.

4

11/10/2015

Marathon Eindhoven

4h45'00"

Een unieke ervaring wederom, als pace-runner voor de 4:45 aangeduid en onze job met verve vervuld. Nog in volle decompressie na Berlijn, veel zwaarder dan gedacht. De avond ervoor zat ik trouwens nog in de tribune om onze Rode Duivels in Andorra te zien winnen met 1-4. Een korte feestnacht en 1 lange reis naar de start van de marathon in Eindhoven zijn bewijzen van dedication en friendhip

5

06/12/2015

Marathon Oilsjt

4h09'25"

Groepsmarathon

Luxemburg - Davy

20 jaar lang heb ik mijn talenten verspild aan het voetbal, op 27 jarige leeftijd tijdens mijn hoogtepunt (kampioen) hing deze skipper-doelman de handschoenen aan de wilgen en kroop op mijn fiets. Al snel kreeg ik de koersmicrobe te pakken. Zowel op de weg als in het veld reed ik bij de amateurs en bij de nevenbonden. Mijn eerste wedstrijd (kampioenschap van Asse) was ik al direct goed voor de bloemen. Even later werd ik ook kampioen van Merchtem en van Opwijk (cat. -35) en won ik het eerste na-fabourg criterium van Baardegem. Als het op de macht te doen was, vond je me vooraan. Sprinten met een kleine groep kon ik naar mijn hand zetten maar spijtig genoeg was ik vooral aanstoker van de koers, gaten trekken en dichtrijden zodat ik aan de meet nog dikwijls te kort kwam. Tot het haantjesgedrag tussen de koereurs mij te veel werd (eens ze je als bedreiging aanzien… weg sfeer!) en ik op zoek ging naar iets anders…  Ik stond letterlijk aan de wieg van de Speedy Onions toen er op een veel te hete zomerdag op het criterium van Aalst besloten werd om een marathon te gaan lopen. Ik durfde mijn hand letterlijk toen niet op de anderen te leggen omdat ik nog volop wielrenner was. Maar het enthousiasme werkte aanstekelijk en ik werd van harte verwelkomd om mee de uitdaging aan te gaan met de mythische afstand. Maar mijn eerste marathon leerde me dat het vooral een gevecht is met jezelf… en dat smaakte naar meer! Met een strak trainingsschema werkten we in 2015 als bezetenen naar Berlijn toe, waar ik mijn personal best kon prikken. Wie weet wordt dat wel mijn snelste ooit… Want ondertussen is de focus wat verlegd naar het triatlon en wekenlang focussen op enkel de marathon wordt heel moeilijk.