Tom Spaenhoven

Lid sinds:


wanneer gestart met lopen? verjaardag:


Hobby' s:

Info: 

Lid sinds start met oorspronkelijke 5 ledenin 2013.


Gestart met lopen in 2010; oorspronkelijk kleine duurlopen, 20km van Brussel, diverse halve marathons, 10miles en 10 km wedstrijden.


01 juli


fan van eendracht aalst en okapiaalstar, lopen, lekker eten,voetballen met de kindjes.


Tom

Het idee om samen eens een marathon te lopen begon tijdens wielercriterium van Oilst eind juli 2013. Koen, Geert B, Geert R,  en ikzelf smeedden plannen om samen iets geks en ludieks te doen(  weliswaar na een  paar pintjes en vettige worsten).  We gingen dit doen in buitenland om zo ook onze stad te promoten.   Het werd Pisa in la bella Italia. Begin december was voor Andy en mezelf  danook  ons debuut op deze afstand. We gingen wekelijks op zondagmorgen samen trainen in den osbroek en lieten alles een beetje op ons afkomen. …tot grote dag op   december.


Wat voor mij belangrijk is als 40plusser :  een gezond evenwicht vinden tussen lichaam en geest. In deze stressy wereld heeft elkéén wel nood aan een uitlaatklep.  Ik moet wel zien dat ik mijn trainingen goed inplan en luister naar mijn lichaam, na 2 knieoperaties (meniscus en kruisbanden) en  een discushernia  op jongere leeftijd moet ik niet binnen om vb 6 op 7dagen te trainen; 4 trainingen per week in voorbereiding op wedstrijd is voor mij de maximum.

Ook de jaarlijkse begeleiding van sportdokter en jaarlijkse testen zijn geen overbodige luxe als je een goede tijd wil neerzetten.

1x per jaar samen in groep toeleven naar marathonwedstrijd in buitenland is gewoon de max. De combinatie van sightseeing van een buitenlands citytrip en sportief doel is Fun!

En zeker met gezelschap van Speedy Onions!


Aant.

Datum

Event

Tijd

Commentaar

1

15 / 12 / 2013

Marathon Pisa

4h11'

Grenzen lichaam afgetast; kapot toegekomen aan finisch en hulp nodig van Rode Kruis op veldbedjen  hebben Geertjes me goed gesoigneerd(met een kuitmassage). Je weet dus niet wat er komt na 30km. Hartslag ging niet meer boven 145 en kracht in benen ging volledig weg.  Doel om onder 4uur te duiken bij 1e marathon werd dus niet behaald.

2

05 / 10 / 2014

Marathon Lissabon

3h47'

Veel betere recuperatie kort na finisch, goed ingedeelde wedstrijd; helemaal achteraan begonnen omdat hartslagmeter niet meer werkte; puur op gevoel gelopen en traag begonnen. Tempo kunnen aanhouden en doortrekken tot laatste km’s.

Geweldig gevoel na de race en doel bereikt!

3

30 / 11 / 2014

Marathon Oilsjt

4h16'

Groepsmarathon

4

26 / 04 / 2015

Marathon Madrid

4h03'

Zo dood als pier toegekomen. Erg heuvelachtig parcours. Te weinig  op snelheid kunnen trainen na rugproblemen (3weken verschot), 1 week ervoor nog idee opgevat om enkel ½ marathon te lopen.  Later conclusie genomen om  eerder nog in najaar marathons te lopen (goede zomertrainingen) en niet meer in voorjaar.

5

27 / 09 / 2015

Marathon Berlijn

3h34'

doelstelling behaald om onder 3u40 te lopen. Geweldig gevoel  om persoonlijke besttijd te lopen; weliswaar op vlak parcours, waar zelfs bruggen plat waren. Goede voorbereiding gekend zonder  blessures of pijn aan lichaam.

6

06 / 12 / 2015

Marathon Oilsjt

4u13'

Groepsmarathon