2015 Marathon Aalst

2de editie

AALST - Na tientallen marathons in binnen- en buitenland organiseren de Speedy Onions ook dit jaar hun eigen “Groepsmarathon Door Het Land Van Aalst”. Nee dit is geen megaspektakel waar duizenden lopers op verwacht worden, maar een gezellige en ludieke marathon die in groep en aan een door de band haalbare snelheid gelopen wordt.


"De Speedy Onions noemen zichzelf een bende 'zotte loeipcopaings oit Oilsjt", zegt Filip Vijverman. "Van Geert Blommaert die al dertig marathons tot een goed einde bracht, tot Steven De Bruyn die onlangs in Berlijn zijn debuut vierde, zijn het allemaal rasechte Aalstenaars. Want dat is een voorwaarde. Marathons willen en kunnen lopen is immers niet de enige vereiste om lid te mogen worden van het gezelschap. Oilsjterse spirit is immers net zo belangrijk. Logisch, de Speedy’s willen niet alleen genieten van hun sport, maar ze willen op hun manier ook ver buiten de stadgrenzen onze stad promoten."


De Marathon Door Het Land Van Aalst wordt gelopen op zes december. Het vertreksein wordt gegeven op de Grote Markt en brengt de deelnemers langs alle deelgemeenten van Aalst. Aan een gemiddelde snelheid van tien per uur en met begeleiding van een volgwagen, wordt zo’n slordige 4,5 uur later de aankomst terug in het centrum van de stad gepland. Er wordt bovendien ruim de tijd genomen om te stoppen. Op 10, 20, 30 en 35 kilometer wordt water, sportdrank en eten voorzien, zodat iedereen de kans krijgt om telkens weer op krachten te komen.


Vorig jaar brachten negen van de elf deelnemers deze tocht tot een goed einde. Twee ervan liepen hun eerste marathon. Dit jaar wordt gemikt op maximaal vijftig deelnemers. Met al een dertigtal inschrijvingen, zijn er vandaag nog twintig beschikbaar. Inschrijven kan door even op zoek te gaan naar de fanpagina van de Speedy Onions op facebook en je daar aan te melden.


HLN 09/12/2015: RLA - Aalst


De Speedy Onions organiseerden een ludieke marathon in Aalst. Het was een groepsmarathon die door de deelgemeenten van Aalst ging. "Vorig jaar was er een try-out met 9 man. Nu doen we het met wat meer volk. 30 deelnemers lopen de volledige marathon, zes een halve marathon. Zeven lopers liepen hun eerste volledige marathon", aldus de Speedy Onions. Het vertrek was op de Grote Markt, vandaar ging het naar Hofstade, Gijzegem, Herdersem, zo naar Moorsel, Baardegem en Meldert, om langs Erembodegem en Nieuwerkerken terug Aalst binnen te lopen.


Maeskes Roem
Maeskes Roem
Maeskes Roem
Maeskes Roem

Sponsors Marathon 2015: